Kraaienpootjes verwijderen

March 14, 2017

Sinds onze verhuis en naamsverandering in november is het al razend druk geweest, maar nu is het weer hoog tijd voor een nieuwe blogpost/nieuwsbrief!

 

Ik krijg geregeld de vraag of kraaienpootjes verwijderd kunnen worden. Deze rimpeltjes aan de zijkant van de ogen kunnen er best sympathiek uit zien, maar vanaf het moment dat het diepere groeven worden, is de sympathie ervoor ver te zoeken.

 

 

Dus hoe doen we dat, kraaienpootjes verwijderen?

 

Vooraleer je kraaienpootjes verwijdert, is het belangrijk om te begrijpen waar ze vandaan komen. Bij de vorming van kraaienpootjes spelen 3 grote factoren een rol:

 

1. Mimiek: kraaienpootjes zijn typische 'mimische rimpels'. Dit zijn rimpels die gevormd worden door de bewegingen die we met ons gezicht maken. Kraaienpootjes ontstaan voornamelijk bij het lachen. Hoe jonger een huid is, hoe minder snel een kraaienpootje zich blijvend zal aftekenen. Maar hoe meer de jaren verstrijken en hoe meer er gelachen wordt (gelukkig maar), hoe minder goed de huid terug op zijn plooi zal komen, waardoor je een blijvende lijn blijft zien.

 

2. Huidstructuur: wie van nature een drogere of dunnere huid heeft aan de ogen, zal gewoonlijk sneller kraaienpootjes krijgen dan iemand met een dikkere of vettere huid. Hierdoor zie je dikwijls al twintigers met fijne lijntjes/rimpels rond de ogen. Mensen met een dikkere of vettere huid krijgen dan wel later kraaienpootjes, maar deze zijn dan dikwijls meteen wel dieper.

 

3. Vrije radicalen: roken, UV-straling, ongezonde voeding, medicatie, alcohol, ... zijn vormen van vrije radicalen. Dit zijn "biochemische terroristen" in onze omgeving die een aanslag plegen op onze huidcellen en ze beschadigen. Zeker de zon is een grote boosdoener voor kraaienpootjes. Niet alleen gaan we bij fel licht onze ogen tot spleetjes (met rimpeltjes trekken), maar ook beschadigt de zon onze huid op een directe manier. De huid aan de ogen is sowieso de dunste huid van het gelaat en is daarom ook erg gevoelig voor UV-straling. Deze straling maakt de huid op korte en lange termijn droger, dunner en zwakker. En zo verschijnen er dan snel rimpeltjes.

 

 

Wie klant is bij ons, weet al dat een rimpel is zoals een plooi in een blad papier. Eens ze er in zit, kan je ze er eigenlijk niet meer uit krijgen. Je blijft immers altijd de rimpel er weer in trekken (tenzij je botox gebruikt, maar dat heeft ook vele nadelen). Maar gelukkig kunnen we wel de diepte uit rimpels weghalen.

 

 

Dit is simpelweg te behandelen door de collageen én elastine-aanmaak in de gerimpelde huid weer te gaan stimuleren.

 

Collageen en elastine zijn namelijk onze belangrijkste bouwstoffen van de huid en houden de huid vol en stevig. Door het toevoegen van actieve ingrediënten, ondersteunen van je huidcelactiviteit of door het prikkelen van de fibroblasten (huidcellen) kunnen we hele mooie resultaten behalen. Zie hieronder een voorbeeld van een behandeling rond de ogen met Exilis radiofrequentie en ultrasoon.

 

 

 

 

Wat je kan doen om je oogrimpels te verbeteren:

 

1. Gebruik dagelijks een fibroblast activerende oogcrème die je collageen en elastine aanmaak verbetert, zoals het Rejuvenating Eye Complex van Evenswiss. Dit is je belangrijkste stap, want het stimuleert op dagelijkse basis je huidcellen om meer collageen en elastine aan te maken. Bovendien vermindert het wallen en donkere kringen. Dus dan heb je dubbel effect!

 

2. Kom 4- of 6-wekelijks eens voor een gespecialiseerde behandeling met focus op je ogen. We hebben hier verschillende behandelingen voor die we je kunnen voorstellen, afhankelijk of je snelle resultaten of resultaten op lange termijn wil opbouwen. Je zal er sowieso stralend uit zien!

 

3. Doe jezelf een plezier en investeer in een goede, grote zonnebril (ik ben zelf trouwens erg tevreden van de service van Optiek Van Ommeslaeghe in Oudenaarde). De zon is echt een grote vijand van de huid rond je ogen en je kan ze niet beter beschermen dan met een goede UV-filterende zonnebril. Je ogen zullen je dankbaar zijn.

 

 

 

Maak je graag een afspraak om te kijken wat we voor jou kunnen doen?

 

Maak snel je online boeking via www.alphaderm-instituut.be!

Telefonisch zijn we natuurlijk ook nog steeds te bereiken op 055 31 48 06.

 

 

 

Bron afbeelding bovenaan: http://www.myfacemybody.com/guides-and-news/remove-crows-feet/

 

 

 

 

 

 

Please reload

In de kijker

Omarm het verouderingsproces en word mooi oud!

23/02/2016

1/4
Please reload

Recente Posts
Please reload

Archief
Please reload