Hoe zit huidveroudering in elkaar?

November 11, 2015

Huidveroudering is een complex gebeuren waar heel veel over te vertellen valt. Hieronder geven we je graag een korte opsomming van de voornaamste elementen om het proces beter te begrijpen.

 

 

De huid veroudert door verschillende factoren - inwendig en uitwendig.

 

Inwendige huidveroudering hangt af van onze CELACTIVITEIT. Bij het ouder worden, vertraagt de werking van de cellen. Sommige cellen worden zelfs volledig inactief (ze vallen als het ware in slaap.) Hierdoor verliest onze huid bouwstoffen en wordt ze dunner, minder doorbloed en rimpelig.

 

Uitwendige factoren richten de ergste schade aan de huid aan. Deze factoren omvatten ongezonde voeding, alcohol, roken, zonnebaden, medicatie, stress en nog zoveel meer. Deze factoren kunnen zorgen voor een sterkere huidveroudering met rimpels en verslapping. Ook pigmentvlekken, couperose en ontstekingen van de huid zijn hier dikwijls aan te wijten.

 

 

De huid is het tipje van de ijsberg.

 

Huidveroudering is niet enkel wat we aan de buitenkant zien. Het gaat namelijk veel dieper. De huid zelf bestaat al uit verschillende lagen die invloed hebben op elkaar, maar daar nog onder zijn er nog heel veel lagen die invloed hebben op het uiterlijk van onze huid.

 

Zo is er vetweefsel onder de huid die heel sterk vermindert bij het verouderen en zich ook gaat verplaatsen. Dan zijn er ook nog de spieren en de verbindingslagen met het bot die gaan verouderen. De spieren worden minder elastisch en slap. Het bot krimpt en alles errond gaat dan sowieso losser zitten. Het huidbeeld dat we uiteindelijk in de spiegel zien, lijdt onder al deze gebeurtenissen.

 

 

Klok terugdraaien? Bouwstoffen aanvullen!

 

MXLLS

De klok van de huidveroudering is moeilijk terug te draaien, maar het lukt als je het voldoende tijd geeft. Door aangepaste behandelingen is het mogelijk om de huid terug voller en strakker te maken met minder rimpels.

 

 

Hierbij is het nodig dat we 3 behandelmethodes inzetten:

- De huid peelen om opgestapelde dode huidcellen te verwijderen en oppervlakkige rimpels te verminderen.

- Bouwstoffen zoals hyaluron en elastine in de huid insluizen zodat ze de cellen beter ondersteunen en onmiddellijke vulling geven aan de huid.

- De huidcellen activeren en stimuleren zodat ze zelf weer meer bouwstoffen kunnen aanmaken. Dit is trouwens de enige wetenschappelijk bewezen manier om collageen terug aan te vullen in de huid. Collageen is dé bouwstof van de huid die het meeste volume geeft (meer dan 70% van de huid bestaat uit collageen!) Dus deze fase is cruciaal bij een huidverjongingsaanpak.

 

 

 

 

Heeft u interesse in onze huidverjongingsaanpak?

Neem gerust contact met ons op per mail via info@anti-ageingcenter.be of per telefoon via 055 31 48 06.

 

 

Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief! Dit kan je helemaal onder aan de pagina doen.

Deze maand hebben we trouwens heel wat leuke promoties voor onze nieuwsbrief-subscribers. Mis ze niet!

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Anti Ageing Center Oudenaarde - de inhoud van deze tekst mag enkel gedeeld worden met duidelijke vermelding van het Anti Ageing Center Oudenaarde.

 

 

Bron afbeelding: fabafterfifty.co.uk

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

In de kijker

Omarm het verouderingsproces en word mooi oud!

23/02/2016

1/4
Please reload

Recente Posts
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons online!
  • Facebook Clean Grey
RSS Feed
Zoekwoorden